Hälsovästen

En hållningsväst från Hälsovästen ® hjälper dig både med att skapa en bättre hållning och att andas på ett djupare och effektivare sätt.

Hälsovästen hållningsväst

Så här fungerar Hälsovästen

Hälsovästen har en patenterad lösning där axelremmarna drar tillbaka axlarna, och stretchar ut bröstmusklerna samtidigt som ryggplattan ger ett balanserat tryck mellan skulderbladen. Ryggplatta sträcker upp och stabiliserar bröstryggen. Detta kombineras med ett flexande material som aktiverar hela bröstkorgen.  Denna hållningsväst ger på detta sätt ett optimalt stöd för kroppen och hjälp att få en naturligare hållning och andning. Både mellangärdet och hela andningsapparaten kan stärkas med hjälp av denna hållningsväst. Man brukar säga att det är 40% stöd och 60 % träning när man använder västen.

Hälsovästen WORK

Hälsovästen Work är utvecklad för att kunna använda på arbetet. Den är lite tunnare och har elastiska band som gör den smidig att bära.  Den passar bra för att förebygga besvär i axlar, nacke, och hållning när du arbetar framför datorn eller liknande. Många upplever den som skön och avlastande.

Om du vill förebygga gamnacke och spänningar i nacke och axlar efter långa arbetspass så passar denna utmärkt. Du blir påmind om att hålla din hållning i en mer korrekt position.  Den perfekta kombinationen är att ha både en Solid och Work om växla mellan.

Som de andra Hälsovästarna dras dina axlar tillbaka samtidigt som dina bröstmuskler sträcks ut. Ryggplattan hjälper dig att räta på bröstryggen.  Tack vare bröstremmen får du även bättre djupare andning.

Work kan med fördel användas under kläderna.

Denna väst är smidig att röra sig  i och lätt att bära. Därför kan du även använda den när du sportar. Hälsovästen Work fungerar mycket bra vid löpträning för att lättare få  ”rätt löpteknik”  och stöd i din andningsteknik.

Pris: 695:-

Handla Hälsovästen nu

Hälsovästen FASHION

Vem vill inte se bra ut och ha en elegant hållning på festen? Hälsovästen Fashion är ger dig rätt attityd och utstrålning.

Med en smidig design så funkar den perfekt att döljas under kläderna

Pris: 445:-

Handla Hälsovästen nu


Hur använder man Hälsovästen?

Man kan se användandet av västen både som ett träningspass och som ett stöd.  Det medföljer anvisningar som du bör läsa och följa.

Oftast använder man hållningsvästen runt en timme vid ett eller flera tillfällen per dag. Du kanske börjar dagen med att ha på din hållningsväst får att påminna kroppen om bra hållning. Sedan kanske du har den en stund på jobbet. Modellerna Work och Fashion är gjorda för att kunna ha på sig lite längre stunder då de inte är lika kraftfulla. Det är dock aldrig farligt att använda västen en längre tid. Det som brukar hända speciellt i bärjan är att man får träningsvärk.

Hälsovästen är även utmärkt när man sitter framför datorn och arbetar. Det hjälper dig att inta en bra position. Vid datorn är det annars väldigt lätt att hamna med framskjutet huvud så att man får gamnacke.  Som kontorsarbetare är det ofta lätt att få spänningar i axlar och nacke vilket kan motverkas med användning av Hälsovästen. Därför kan man rekommendera företag att köpa den. Endast en enda sjukdag extra kostar mer än vad investeringen i en Hälsoväst kostar 🙂

Många chaufförer använder också denna hållningsväst. De sitter ofta långa pass i bilen och västen kan då vara ett jättebra stöd för att få en bättre arbetsställning. Även privatpersoner som ska köra långt kan med fördel använda västen. När man kör bil kan det dock vara bra att släppa lite på remmarna så att axlarna kan röra sig fritt,  samtidigt som man får stöd i bröstryggen och mellangärdet som annars kan sjunka ihop när man sitter och kör bil.

Hur snabbt man får en bättre hållning hör så klart även ihop med ditt utgångsläge. Om du har kraftigt framskjutet huvud och kutrygg så tar det också längre tid att uppnå förbättringar. Men många upplever skillnad redan inom en vecka och sedan kan det ta fyra till sex veckor för att bygga upp en bra hållning. Om du har stora problem innan så tar det såklart längre tid än så.

För att sedan bibehålla en bättre hållning kan det vara bra att använda sin hållningsväst i återkommande i perioder. Vissa känner att de vill använda den regelbundet i arbetet, som kontorister i ovanstående beskrivning.

Vilka använder Hälsovästen?

Många som arbetar på kontor/framför dator hela dagarna, frisörer eller tandhygienister med flera som har ett arbeta där man lätt får ”gamnacke”.

Det kan vara idrottare som cyklister, löpare, ryttare. Bland annat Lisa Nordén, OS-Medaljör i triathlon. Hon använder den efter träningspassen för att stretcha musklerna och bygga upp hållningen.

Se även Reportage Året runt: Västen är bättre än morfin mot värk.

Vad skiljer Hälsovästen från billigare produkter?

Hälsovästen är en hållningsväst för att stärka hållningen och förbättra andningen.

Hälsovästen har en stark ryggskena som sätter press i ryggen som bygger upp andning och hållning. Många billiga postorderprodukter är slappa och sladdriga.  Med Hälsovästen utmanar man kroppen ordentligt. Se gärna filmen nedan.

14 dagars ångerrätt

Hos Hälsovästen har du alltid 14 dagars öppet köp på ditt köp.

Handla Hälsovästen nu